SE CH , FIN CH, NO CH, KBHVV-19
THOKKADIS NEW ENDLESS SUNRISE

"Tyris"

Tyris kom att bli vår själsfrände. Med sin otroliga humor, uppfinnesrikedom och pratsamma personlighet har hon, som jag brukar säga, allt och alla under sin tass. Svara på tal kan hon också, om man av någon anledning behöver tillrättavisar henne.
Hon vet så väl vad som är rätt och fel, och testar mer än gärna gränser, för hon vet; att om hon pratar tillräckligt mycket och ylar lite grann, så är det svårt att hålla tillbaka ett leendet.

Hur Tyris blev en del av vår familj
Tyris mamma Wilma - Latisch Humble Bee (kennel Tokkadis) parades i februari år 2010 med den väldigt vackra killen Hugo (Ch. Falamandus Knock Out) från Finland, och valparna kom till världen en solig vårdag i april.
Från första stund så vi visste att det var något speciellt med Tyris, och kärlek uppstod vid första ögonkastet. Vi bestämde oss ganska snart för att uppfylla vår dröm och ta hem henne, då det plötsligt dök upp ett förhinder, och vi var tvungna att att tacka nej, och Tyris fick istället flyttande hem till en annan familj, där hon fick tilltalsnamnet Tyra. 
 

4 månader gick, och den årliga rasspecialen på Tibethund i Stockholm närmade sig med stormsteg. Susanne (Kennel Thokkadis), som dessutom är en god vän till oss, hade bestämt sig för att åka ner från norr för att besöka utställningen och för att umgås med oss. Med sig skulle hon ha Tyris syster Joy, som hon själv behöll från kullen.
Strax innan utställningsanmälan gick ut fick Susanne reda på att Tyris nya ägare hade blivit svårt sjuk, och hon var därför tvungen att lämna tillbaka Tyris till Susanne. Sagt och gjort, Susanne hämtade hem Tyris igen och bestämde sig ganska snart för att även ta Tyris med sig till Stockholm, för fin var hon, den lilla guldsjärnan! 

Dagen D var kommen... Marie och jag reste upp till huvudstaden för att hämta upp Norrlandsgängen på Stockholms Centralstation. Väl där möttes vi upp, och jag kan fortfarande se hur dom kom gåendes på persongen....... Att jag inte trillade baklänges! Tyris hade utvecklats till att bli en helt underbar liten tjej, med sina gyllene öron och strålande personlighet....... Vi var helt sålda, igen! 
 

Helgen kom och den gick, och äl hem igen så kunde vi inte sluta tänka på Tyris och vilstelsen i Stockholm..... Vi var tvungen att ringa och fråga Susanne om hon kunde tänka sig att låta henne flytta till oss, trots allt.... Efter lite betänketid så kom det efterlängtade samtalet och Susanne sa : "Naturligtvis ska ni ha henne", och så fick det bli. 

Tyris blev senare början på vår dröm om att bedriva uppfödning, och därav har vi uppkallat vårt kennelnamn efter henne. (Golden), som står för hennes underbara färg, och (Tyries), som är uppkallat efter hennes tilltalsnamn.
 

Bild till vänster - Tyris och Malin på Tibethund 2010

Tyris 2 years old
Tyris 2 years old
Tyris 8 månader gammal
Tyris 8 månader gammal
Tyris 6 månader gammal


Born/Född: 22 April 2010

"Latrich Humble Bee"

"Falamandus Knock Out"

Eyes: UA, Hips: A/A ,
PLL: Clear, NCL: Carrier
PRA3 & RCD4 FREE
Golden & white
Size: 38 cm

SWEDISH & FINNISH SHOWSCHAMPION

BOB WINNER 
CAC WINNER
R-CAC WINNER OF FINLAND
R-CERT WINNER

CK / EXCELLENT WINNER
BOS JUNIOR 

BOB & BOS PUPPY
TOP 10 BIS , MY DOG 2010